• faq

Een aantal veel gestelde vragen beantwoord:

Wat is een Escape Room?

Escape Room Gemert is een levensechte escape room belevenis. Door het ontcijferen van raadsels en puzzels probeer je met een groep een code te ontcijferen. Je hebt 60 minuten de tijd voor het vinden van deze code.

Wat is het minimum en maximum aantal spelers?

Het minimum aantal deelnemers voor het oplossen van het mysterie is 2, het maximum is 6. Wil je met meer dan 6 personen spelen dan kun je er voor kiezen om de kamer op twee aansluitende tijden te boeken, zodat iedere groep dezelfde missie heeft. Op deze manier is het mogelijk om tegen elkaar te strijden om de beste tijd te scoren.
De grootte van de kamer laat het niet toe om met meer dan de genoemde 6 personen te spelen. Ook is het spel ontwikkeld voor maximaal 6 personen, een grotere groep mensen komt het spelplezier niet ten goede.

Hoelang van te voren moeten we aanwezig zijn?

Zorg dat je zeker 15 minuten voor aanvang van de geboekte tijd aanwezig bent, zodat we voldoende tijd hebben om e.e.a. uit te leggen en je wegwijs te maken.
Jullie melden je bij Heeren van Ghemert, Ridderplein 37 te Gemert. Vanuit daar wordt je door een van de game-masters begeleid naar de escape room.

Is er een minimum leeftijd?

Voor het spelen van de escaperoom "Oudtantes testamant" geldt een minimum leeftijd van 12 jaar met minimaal de begeleiding van één volwassene.
Voor de "wraak van de farao" geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Ook daarbij dient minimaal één volwassene mee te spelen.

Kan ik mijn reservering zomaar wijzigen of annuleren?

Wijzigingen in het aantal personen kun je tot op de dag zelf aan ons doorgeven.

Annuleren kan kostenloos tot 48 uur voor je boeking. Daarna brengen we 75% van de kosten in rekening.

HOE KAN IK BETALEN BIJ ESCAPE ROOM GEMERT?

Bij de ontvangst in Heeren van Ghemert kan er a contant, per pin of creditkaart worden afgerekend.

IS HET SPELEN VAN DE ESCAPEROOM ENG?

"Oudtantes testament" wordt gespeeld in een normale hotelkamer en wordt dus niet als eng ervaren.

"De wraak van de Farao" wordt gespeeld in een nagebouwde graftombe en in het donker. In het begin is dit misschien een beetje spannend. Gaande weg het spel wen je aan de omgeving en valt alles reuze mee.

VERGT HET SPELEN BEPAALDE CAPACITEITEN?

Het spelen van de escaperoom vergt slechts creatieve hersencapaciteit. Lichamelijke inspanning en/of kracht is niet nodig bij het spelen van onze escaperooms. 

moet ik iets meebrengen naar een escaperoom?

Nee in principe is alles wat je nodige hebt om de escape room op te lossen aanwezig in de kamer! Heb je een (lees)bril nodig om te kunnen lezen, neem deze wel zelf mee.

Waar kan ik parkeren in de buurt?

Aan het ridderplein kan geparkeerd worden in de daarvoor aangewezen parkeervakken. Let op: Op werkdagen en zaterdag tussen 09:00 - 18:00 uur en op vrijdagavond tot 21:00 uur heeft u een parkeerschijf nodig. U mag dan maximaal 2 uur parkeren. Parkeerschijven zijn op verzoek beschikbaar bij de receptie.
Parkeren aan de Heilige Geestlaan is verboden, er wordt hierop streng gecontroleerd en beboet.
Aan het Binderseind geldt er geen limiet en kunt u onbeperkt gratis parkeren.
Op parkeerterrein "het Hofgoed" kunt u ook gratis en onbeperkt parkeren. Vanuit hier loopt u langs de kerk af richting het centrum. En loopt u rechts richting het Ridderplein.